Del

En verden i forandring - sæson 2020/2021

Denne guide og vejledning er kun for vinterens skirejser 2020/2021

Vintersæsonen 19/20 fik en meget brat afslutning og det at rejse ud og opleve verden blev sat på pause, som vi aldrig før har oplevet. Nu er samfundet så småt ved at åbne igen og det betyder heldigvis, at det endnu engang er muligt at rejse ud i verden. Vi kan dog ikke komme udenom at vores samfund og vores måde at leve og ikke mindst at rejse på har ændret sig. Ikke alt er som det plejer, og hvem ved om det nogensinde bliver det. Vi vil dog hos Norsk Rejsebureau gøre vores ypperste for at din ferie med os bliver præcis som du ønsker og har drømt om.


Bestillingstryghed hos Norsk Rejsebureau

Bestilling af din næste vinterrejse står for døren, og det kan måske være med blandede følelser omkring det at tage på ferie igen – men vi kan forsikre dig, at hos Norsk Rejsebureau samarbejder vi kun med leverandører, som vi ved opfylder vores og Sundhedsmyndighedernes krav til standard, kvalitet og hygiejne. Vi er hele tiden i meget tæt dialog med alle vores destinationer og samarbejdspartnere, for at sikre os at alt bliver gjort for at give dig og dine den bedste tryghed før/under rejsen.

Vi ved det kan være svært at overskue hvad man skal gøre i øjeblikket, tør man bestille? Hvad nu hvis? Hvordan er jeg sikret?

Norsk Rejsebureau følger såvel de danske som norske myndigheders vejledninger samt alle udmeldinger fra Danmarks Rejsebureau Forening og Udenrigsministeriet. Såfremt rejsevejledningen fra UM for Norge/Sverige skulle gå i orange eller rød, når der er 7 dage eller mindre til din afrejse, er du berettiget til at ombooke eller annullere din pakkerejse og få alle dine penge retur.


Køb en pakkerejse

Køb en pakkerejse, så vil I være omfattet af Rejsegarantifondens dækning og allerbedst stillet, hvis den danske rejsevejledningen for Norge/Sverige skulle gå i orange eller rød.
For at det skal blive en pakkerejse skal rejsen bestå af min. 2 rejseydelser der udgør en væsentlig del af Jeres rejse.
Hvis I bestiller fx liftkort, skileje, færgebilletter, togbilletter m.m. vil I være omfattet af en ”pakkerejse”.

Din fordel er, at når alt er bestilt hos Norsk Rejsebureau, så er det os der klarer alt kommunikation med alle underleverandørerne, hvis vi er nødt til at afbestille din skiferie.

Har I en pakkerejse vil det være muligt at få det fulde beløb refunderet, hvis der igen bliver lukket ned.

Norsk Rejsebureau er medlem af den danske ordning, Rejsegarantifonden, der dækker tab og udgifter såsom godtgørelse og hjemrejse, hvis kunder har købt en rejse hos en dansk rejsearrangør, der går konkurs. Dækningsordningen er kun gældende for pakkerejser. Pakkerejseloven træder i kraft i det tilfælde at udenrigsministeriet fraråder ”alle ikke-nødvendige rejser” (landet går i orange eller rød) til din destination.

Jeg sammensætter selv min rejse og har kun ophold

Har du kun købt et ophold – enten det er hotel eller hytte/lejlighed, vil du ikke være dækket af pakkerejseloven hvis Norge/Sverige skulle gå i orange eller rød. Her er det Norsk Rejsebureaus almindelige afbestillingsregler. Du skal derfor undersøge med din egen forsikring om den dækker. 
Derfor anbefaler vi altid at købe en pakkerejse.

Rejsevejledninger

Norsk Rejsebureau følger såvel de danske som norske myndigheders vejledninger samt alle udmeldinger fra UM.dk og Danmarks Rejsebureau Forening.

Såfremt rejsevejledningen for Norge/Sverige, skulle gå i orange eller rød, når der er 7 dage eller mindre til din afrejse, er du berettiget til at annullere din pakkerejse og få dine penge retur.

Dit ansvar:

Det er dit eget ansvar at holde dig opdateret om de gældende vejledninger og her får du et par links
Udenrigsministeriets hjemmeside
Sundhedsstyrelsens hjemmeside
Spørgsmål og svar fra Sundhedsstyrelsen
Gouda rejseforsikring om Corona
Rejsegarantifonden
Norske regerings hjemmeside

 

Spørgsmål og svar

Vi får mange spørgsmål i øjeblikket og de oftest stillet får du svar på her. Men husk dette er gældende pr. 18.9.20 og disse ændres løbende og med meget kort varsel.

Spørgsmål: Kan jeg rejse til Norge nu? (pr. 03. maj 2021) 

Svar: Danske statsborgere kan på nuværende tidspunkt ikke rejse til Norge, uden at skulle 10 dages i karantæne ved indrejse.

Spørgsmål: Kan jeg rejse til Norge til vinter?

Svar: Dette afhænger af udenrigsministeriets rejsevejledninger

Spørgsmål: Hvad hvis nogle af rejsedeltagerne bor i et karantæne område? 

Svar: Pt. skal du kontakte dit eget forsikringsselskab 

Spørgsmål: Hvad skal vi gøre når vores eget forsikringsselskab ikke kan svare på spørgsmål i øjeblikket, er vi så dækket?  

Svar: Vi kan desværre ikke svare på spørgsmål vedr. din private rejseforsikring. Kontakt dit forsikringsselskab

Spørgsmål: Må jeg i karantæne i DK da jeg kommer hjem fra Norge?  

Svar: Den danske regering kræver ikke at du går i karantæne efter et ophold i Norge. Dog skal du kontakte egen læge hvis du har Corona symptomer

Spørgsmål: Dækker min egen rejseforsikring mig på min rejse? 

Svar: Kontakt dit eget forsikringsselskab

Køb de rigtige forsikringer

Det er altid vigtigt at have styr på sine rejseforsikringer.

Sørg for at have:

  • Afbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring som også dækker fx skiløb
  • Evt. tillæg til forsikringen

Vi anbefaler at du kontakter dit forsikringsselskab, da vi desværre ikke kan svare på hvad netop din forsikring dækker. Der findes mange forskellige dækninger, og det er vigtigt at du er dækket hvis uheldet skulle være ude, mens du er på ferie. Undersøg evt. med flere forsikringsselskaber. 


Tilmeld dig danskerlisten

Vi anbefaler, at du tilmelder dig Udenrigsministeriets Danskerliste, når du tager afsted på din ferie. Så har Udenrigsministeriet mulighed for at sende dig vigtig information om din destination, i tilfælde af endnu et Corona-udbrud eller andre kriser i det land, du opholder dig i. Du kan desuden holde dig løbende orienteret om rejsesituationen undervejs ved at downloade den gratis app Rejseklar.

Har du spørgsmål eller er du stadig usikker på, om du kan bestille din næste rejse? Så kontakt Norsk Rejsebureau. Vi er altid klar på telefonerne til at hjælpe dig med at planlægge og finde svar på dine spørgsmål. Ring til os for et uforpligtende tilbud på din næste ferie på tlf. 33 12 45 65
eller skriv til os på norsk@norskrejsebureau.dk