Del

Oslo - Norges hovedstad

Kulturelle seværdigheder, dejlig atmosfære, og international stemning.


Oslo – Norges hovedstad siden 1814. En af Europas hurtigst voksende byer, hvor der hele tiden dukker nye kvarterer op i bybilledet. Men det kompakte centrum er ikke større end man nemt kan udforske byen til fods, på cykel eller ved at benytte den effektive offentlige transport. Oslo er god mad, smukke sejlture på fjordene og en stor palet af kultur inden for kunst, mode, musik og museer. Der findes rigtig mange muligheder i Norges hovedstad Oslo.

Naturen og friluftslivet er helt specielt for en storby

Den fantastiske natur i Norge er verdensberømt. Netop i Oslo har du mulighed for at opleve den på nært hold, mens du aldrig er langt fra storbyen. Oslo er derfor den oplagte mulighed for at udforske den Norske natur, mens du nyder alle fordelene ved at have en storby lige i nærheden.

Oslo er ikke en stor hovedstad, men en hyggelig by mellem fjord og fjeld, som kan tilbyde meget mere end andre hovedstæder. Med naturen i ”baghaven”, er Nordmarka, med de skovbeklædte fjelde et oplagt naturområde til vandre- og cykelture. Og Oslofjorden inviterer til sejlture.

Oslo byder på omfattende tilbud af restauranter

- faktisk noget af det bedste i Norden. Restauranterne innoverer og fornyr sig hele tiden, og viser en helt ny tilgang til norske ingredienser og madtraditioner. I vælger selv, om I vil spise typisk norsk eller prøve de internationale retter. Frokosten kan indtages i Mathallen – en kulinarisk oplevelse.

Det er hyggeligt at handle i Oslo

Udvalget af butikker spænder fra små eksklusive butikker til store shoppingcentre som Oslo City, Steen og Strøm, Paléet, Byporten og Aker Brygge - med stort udvalg i mange prisklasser. På gågaden Karl Johan (som vores Strøget), findes butikker, shoppingcentre, restauranter og caféer i store mængder.

Byen er fyldt af spændende attraktioner

En af Oslo´s kendte varetegn er Operahuset. Operaens banebrydende arkitektur gør, at denne helt unikke bygning i træ, glas og marmor, er en af byens mest populære attraktioner. Her kan du opleve opera og ballet i verdensklasse. Der er rundvisning mandag – lørdag kl. 12.00, søndage kl. 13.00. Her kan du bl.a. høre om arkitekturen og sceneteknikken. En rundvisning tager ca. 50 minutter og koster NOK 120,-.

Holmekollen

En af Norges mest besøgte turistattraktioner er skihoppet i Holmenkollen. Holmekollen blev revet ned i oktober 2008, genopbygget, det nye skihop stod færdig i 2010. Museet og tårnet er åbnet for offentligheden. -Og har du nerver til det skal du prøve skihopsimulatoren.

Spændende museér

Akerhus Fæstning er et historisk – folkemuseum. Her kommer du tæt på Norges rige historie.
Du kan også lære mere om Norges spændende maritime historie og kendte opdagelsesrejsende på Fram Museum, Kon-Tiki Museet, Vikingeskibsmuseet, og Norsk Søfartsmuseum.


Besøg Gamlebyen hvor du kan se de spændende ruiner fra middelalderen. Byens fascinerende industrihistorie kan udforskes på en vandretur langs Akerselva, som løber langs søen Maridalsvannet, gennem byen, og ender i Oslofjorden. En smuk og hyggelig gåtur.

Kunst og design

Oslo er kendt som en alsidig og moderne by med en række kulturelle seværdigheder og en lang række museer. Pluk af de mange muligheder: Munch Museet, Nasjonalmuseet (lukket indtil 2020) for kunst, Arkitektur og Design, DogA (Norsk Design og Arkitektur Center), Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, samt flere andre museer og gallerier. Læg også vejen forbi skulpturparken Vigeland og beundre de mere end 200 skulpturer lavet af Gustav Vigeland i perioden 1869-1943.