Del

TRONDHEIM

Trondheim, byen der også kaldes for Norges mini Europa, ligger ved Nidelvens udmunding i Trondheimsfjorden. En levende havne- og industriby, der engang var Norges hovedstad, er nu Norges 3. største by. Trondheim har mere end 30.000 studerende der sætter deres præg på bylivet. Her emmer af international stemning, med mange af de kendte butikker og dejlige restauranter. Hele byen er bygget i en arkitektonisk norsk byggestil med en forkærlighed til de traditionelle norske træhuse.

Den overdådige katedral Nidarosdomen er et af Norges mest imponerende bygningsværker og absolut et besøg værd. Tag en spadseretur rundt i det idylliske Bakklandet eller deltag i en guidet byvandring. Gør et stop i Baklandet Skydsstation, der er kåret af National Geographic som "Årets bedste café".

Trondheim i Norge

I en af Norges største byer, Trondheim, lever historie og nutid sammen i harmoni. Herunder har vi listet must-see aktiviteter, der er et besøg værd.

Nidarosdomen - Den imponerende domkirke er Norges nationale helligdom, bygget på St. Olavs grav. Opførelsen begyndte i 1070, men de ældste bygningsdele der stadig findes i dag, stammer fra midten af 1100-tallet.

Erkebispegården – Sammen med Nidarosdomen har Erkebispegåren en helt særlig plads i Norgeshistorien og er en af Trondheims mest spændende museer. Se blandt andet de arkæologiske fund fra Erkebispegården som brændte ned til grunden i 1983. Musset er genopført på brandgrunden, hvor udgravninger foregik over 1990-tallet. 12 lande og 120 arkæologer, hjalp med de omfattende udgravninger, resultatet er opsigtvækkende.

Kunsthall Trondheim - ligger i den tidligere brandstation midt i centrum. Kunsthallen viser samtidskunst af internationale kunstnere. Her findes også en arena med et alsidigt koncertprogram, videoscreenings og foredrag. Læg også gerne vejen forbi Trondheim Kunstmuseum, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum eller Ringve Musikmuseum. En museumsoplevelse i skarp kontrast til disse er Rockheim, Norges nationalmuseum for populærmusik.

Munkholmen - Tag på en dejlig bådtur til Munkholmen, der tidligere var et kloster, men som nu er et populært udflugtssted med en lille badestrand og restaurant. Her kan du også nyde udsigten fra toppen af det 120 meter høje Tyholttårnet, og få dig en god udsigt ud over byen. Et besøg på et eller flere af byens mange gallerier og museer er også en spændende ferieoplevelse.

Cykkelliften Trampe i Trondheim


I Trondheim finder du verdens første cykellift. Liften kører fra enden af Gamle Bybro op til Kristiansten Fæstning. For at bruge liften skal man have et nøglekort som kan lånes ved Mix-kiosken. Du kan låne en af byens 200 gratis cykler der står til rådighed. Benyt derfor muligheden og kom nemt rundt i byen og omegn.

Lidt uden for selve Trondheim, er friluftsområdet Bymarka, med et stor afmærket stinet som fører dig rundt til udsigtspunkter, rastepladser og serveringshytter med salg af mad og drikke. Området er perfekt til gå- / cykel- eller løbeture. Der kører sporvogn fra centrum op til Bymarka.

Shopping i Trondheim


I hjertet af Trondheim, er der mange spændende shopping butikker inden for nichemode og interiør. Butikkerne ligger ikke i byens travleste handelsgader, men ”rundt om hjørnerne”. I den historiske bydel Bakklandet findes mange hyggelige små butikker hvor tøjet fremstilles fra bunden eller gammelt tøj bliver til nyt. Derudover har Trondheim mange populære kædebutikker.

Restauranter og caféer i Trondheim


Uanset om du er til cafe eller Michelin-restauranter, finder du dem i Trondheim. Lokal mad er det, de fleste restauranter har fokus på. De er nyskabende og tilsætter gamle norsk madtraditioner et twist af nye ingredienser. Her kan man plukke fra udvalget af typisk norsk eller besøge restauranterne Credo og Fagn der begge har fået 1 Michelinstjerne. På de mange caféer, restauranter og pubber er udvalget af lokalt brygget øl bredt, ofte serveret sammen med delikatesser, der er specialfremstillet til at styrke smagsoplevelsen.

Overnatning i Trondheim


I Trondheim findes der mange forskellige muligheder for overnatning. Det kunne for eksempel være Scandic Nidelven, som er et af Trondheims mest moderne hoteller. Ellers kunne det være Quality Hotel Augustin, som er et mere klassisk og historisk hotel.